Φωτοβολταϊκά-απεργοσπάστες στην Κύπρο

0
14

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στήριξε προς στιγμήν το δίκτυο ενέργειας στην Κύπρο αναβάλλοντας προσωρινά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που πραγματοποιούν οι απεργοί, εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Οι σταδιακές διακοπές άρχισαν λίγο μετά τις 8 το πρωί σε διάφορες περιοχές.

Οι διακοπές επρόκειτο να αρχίσουν νωρίτερα αλλά όπως δήλωσε στο ant1iwo, ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς ενέργειας Χρήστος Χριστοδουλίδης, το πρωί υπήρχε λίγη ηλιοφάνεια γεγονός που αύξησε την παράγωγη ενέργειας. Ωστόσο, με την αλλαγή του καιρού τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν είναι σε θέση να παράσχουν περισσότερη ενέργεια.

Πρόσθεσε  όμως ότι αυτή τη στιγμή παράγεται ενέργεια μέσω των αιολικών πάρκων. Η συνεισφορά στην παραγωγή από τα αιολικά πάρκα είναι της τάξης των 40MW.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η παραγωγή που υπάρχει σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του φορτίου που χρειάζεται η Κύπρος.

Είπε ακόμα ότι θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα με τις σταδιακές διακοπές που έχει ετοιμάσει η ΑΗΚ και έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της.

Οι διακοπές θα είναι μονόωρες και θα γίνουν δυο φορές μέσα στη μέρα ενώ θα τερματισθούν στις πέντε το απόγευμα.

Στην απεργία, σύμφωνα με κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, αντιδρά τόσο η κοινωνία της Μεγαλονήσου όσο και οΣύνδεσμος Επιχειρήσεων Ελεύθερης Ανταγωνιστικής Αγοράς Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΕΑΑΕΚ).

econews

Σχόλια