Βακτήριο “απαντά στο όνομα” Frank Zappa

0
11

Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα βακτήριο που αντί να μεταφέρεται από τα ζώα ή τα φυτά στους ανθρώπους, κάνει ακριβώς το αντίθετο!

Ο νέος τύπος βακτηριδίου που προκαλεί ακμή στο δέρμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδιόρρυθμο, όπως και ο “νονός” του, ο μακαρίτης ιταλοαμερικανός τραγουδοποιός, Frank Zappa.

Το Propionibacterium acnes ή κοινώς “Zappa” είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση μικροοργανισμού που μεταδόθηκε από τους ανθρώπους στα φυτά. Συγκεκριμένα, μια μορφή του εν λόγω βακτηριδίου βρέθηκε στα σταφύλια.

Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών «Fondazione Edmund Mach», με επικεφαλής τον Andrea Campisano, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μοριακής βιολογίας Molecular Biology and Evolution.

“Ποτέ έως τώρα δεν είχε ανακαλυφθεί ότι ένα ανθρώπινο βακτήριο μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα φυτικό κύτταρο. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο και τελικά δίνει απάντηση στο ερώτημα που υπήρχε, αν αυτό ήταν όντως δυνατό”, δήλωσε ο Campisano.

Δεν είναι, όμως, πρώτη φορά που ο διάσημος καλλιτέχνης εμπνέει το όνομα ενός νέου ευρήματος. Στο παρελθόν, ο Ζάππα είχε «παραχωρήσει» το όνομά του σε ένα νέο είδος μαλάκιου, ενώ υπάρχει, επίσης, ένας αστεροειδής που λέγεται “3834 Zappafrank”.

econews

Σχόλια