Μυστηριώδης ασθένεια προκάλεσε παράλυση σε παιδιά στην Καλιφόρνια

0
8

Μια σπάνια, μυστηριώδης ασθένεια, συγγενής της πολιομυελίτιδας, έχει προσβάλλει ως και 25 παιδιά στην Καλιφόρνια, προκαλώντας αιφνιδιαστική παράλυση.

Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, βάσει της σχετικής μελέτης, από το 2012 από 20 έως 25 παιδιά στην Καλιφόρνια παρουσίασαν συμπτώματα της ασθένειας, η οποία  πιθανότατα προκαλείται από μολυσματικό ιό.

Ανάμεσα στα κυριότερα συμπτώματα της μυστηριώδους ασθένειας είναι η αιφνίδια παράλυση ενός ή και περισσότερων άκρων.

Ένα από τα παιδιά που προσβλήθηκαν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με την έρευνα, πέντε παρουσίασαν λευκές κηλίδες στον νωτιαίο μυελό.

Δυο από τα πέντε παιδιά βρέθηκαν θετικά σε έναν εντεροϊό ο οποίος συνδέθηκε την περασμένη δεκαετία με επιδημίες πολιομυελίτιδας στην Ασία και την Αυστραλία. Σημειώνεται ότι και τα πέντε παιδιά είχαν εμβολιαστεί κατά της πολιομυελίτιδας πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα.

Τα υπόλοιπα παιδιά που παρουσιάζουν σημάδια του σπάνιου συνδρόμου δεν εξετάστηκαν εξονυχιστικά, ωστόσο οι αρχικές εξετάσεις αίματος έδειξαν πως είχαν υποστεί ξαφνική παράλυση και πιθανή ζημιά στον νωτιαίο μυελό.

Όλα τα παιδιά είναι από δυο έως 16 ετών.

Η πολιομυελίτιδα που εξαλείφθηκε από τις ΗΠΑ πριν τρείς δεκαετίες, είναι ένας μολυσματικός ιός που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παράλυση, ακόμα και θάνατο λίγες ώρες αφότου προσβάλλει το θύμα.

Η ασθένεια εξαλείφθηκε παγκοσμίως χάρη σε ένα εμβόλιο το 1950, ωστόσο εξακολουθεί να εμφανίζεται στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Νιγηρία.

econews

Σχόλια