Πάστορας γητευτής φιδιών πέθανε από δάγκωμα οχιάς, αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες

0
19

Ο φανατισμός και η τυφλή πίστη κόστισαν την ίδια του τη ζωή σε έναν αμερικανό πάστορα της Εκκλησίας της Πεντηκοστής που επέμενε να διατηρεί την απαρχαιωμένη παράδοση του γητέματος δηλητηριωδών φιδιών με όπλο την «πίστη» στο θεό.

Ο Jamie Coots, η ζωή του οποίου είχε γίνει τηλεοπτική εκπομπή στο National Geographic, γήτευε φίδια μέσα στην εκκλησία στο πλαίσιο μιας απόκοσμης τελετουργίας και περνούσε το χρόνο του κυνηγώντας ερπετά στα βουνά. Πίστευε ότι εάν δεν το έκανε θα κατέληγε στην κόλαση.

Τα ατυχήματα δεν έλειψαν, όπως εκείνο που του κόστισε ένα σάπιο μέχρι το κόκκαλο και εντέλει ακρωτηριασμένο δάκτυλο, το οποίο κράτησε σε μια γυάλα «για τη γυναίκα του» κατά δήλωσή του.

Η τελετουργία της γήτευσης φιδιών μέσα σε εκκλησίες απαγορεύεται διά νόμου σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Πέρυσι τον Φεβρουάριο ο Coots καταδικάστηκε με αναστολή για κατοχή φιδιών, ενώ αντίστοιχη καταδίκη του είχε επιβληθεί το 2008 για κατοχή 74 ζωντανών φιδιών μέσα στο σπίτι του.

Η εμμονή, ή κατ΄άλλους πίστη, του Coots ήταν τέτοια που από τη στιγμή που εντάχθηκε στην ευαγγελική εκκλησία τελώντας το συγκεκριμένο τελετουργικό ορκίστηκε να μην αναζητήσει ποτέ τη συνδρομή γιατρού σε περίπτωση ατυχήματος.

Έτσι κι έγινε το προηγούμενο Σάββατο όταν δέχτηκε το τελευταίο δάγκωμα της ζωής του από μια οχιά μέσα στην εκκλησία. Παρότι του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ο Coots τις αρνήθηκε για να βρεθεί νεκρός το βράδυ της ίδιας μέρας στο σπίτι του.

Το National  Geographic σχολίασε ότι ο Coots διατήρησε τις «βαθιά θρησκευτικές του πεποιθήσεις, παρά τους υγειονομικούς και νομικούς κινδύνους που συχνά αντιμετώπιζε» και πρόσθεσε ότι «είχαμε την τιμή να επιτρέψουμε αυτή την μοναδική πρόσβαση στη ζωή του πάστορα Jamie κατά τη διάρκεια του σόου μας και να δείξουμε το πλαίσιο της μεθόδου λατρείας του. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Jamie Coots ζούσε στα Απαλάχια Όρη και τελούσε το τελετουργικό μαζί με τον Andrew Hamblin.

econews

Σχόλια