Εντυπωσιακή συμμετοχή στην αναδάσωση του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό

0
22

Με μεγάλη συμμετοχή από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε η 3η Εθελοντική Αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στο Πεντελικό, αυτή τη φορά στην ανατολική πλευρά του όρους στη θέση Ντράφι του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και από όμορες περιοχές, μαζί με μαθητές, μέλη εθελοντικών ομάδων και φορέων ανηφόρισαν στις πλαγιές του οικισμού Ντράφι και με θέληση να επαναφέρουν την πράσινη όψη στο πολλαπλώς πληγωμένο από τις πυρκαγιές άλλοτε κατάφυτο από πεύκα βουνό, φύτεψαν χιλιάδες νέα δέντρα.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Ντράφι, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Σε ένα νέο σημείο που έχει λαβωθεί επανειλημμένως από το ανθρώπινο χέρι, ο Σ.Π.Α.Π και όλοι οι φίλοι του δάσους συναντηθήκαμε για να καταθέσουμε για άλλη μια φορά στην πράξη τη βούλησή μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του Πεντελικού αλλά όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ομορφιά και την πράσινη όψη στο Πεντελικό τοπίο προς όφελος των παιδιών και των επόμενων γενεών».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π, τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν τη δεντροφύτευση ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ραφήνας, οι τοπικοί σύλλογοι «Διώνη» και «Αιολίς», το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ραφήνας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Ο.Μ.Α.Κ) κ.α.

Σχόλια