Λαθρεμπόριο καυσίμων: στη φυλακή οδηγήθηκε ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ

0
42

Στη φυλακή οδηγήθηκε με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα  μετά την απολογία του ο υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ, Μανώλης Χατζόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο κ. Χατζόπουλος, που σημειωτέον είναι συνδικαλιστής, τμηματάρχης στη Διεύθυνση Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΥΠΕΚΑ, θεώρησε εαυτόν εξιλαστήριο θύμα δηλώνοντας χαρακτηριστικά «προφυλακίζομαι ως μέρος του αίματος που έπρεπε να χυθεί για να πληγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο συνδικαλισμός».

Αντίθετα ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν την Κυριακή, οι πέντε εξ αυτών με περιοριστικούς όρους και με υποχρέωση καταβολής εγγύησης από 3.000 έως 7.000 ευρώ.

Οι απολογίες ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα με τους τρεις τελευταίους κατηγορούμενους.

—Ένσταση ακυρότητας

Σημειώνεται ότι την Κυριακή το πρωί  ο συνήγορος του κ. Χατζόπουλου υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου,  προς τον έβδομο ανακριτή Πειραιά με το επιχείρημα ότι «στο κατηγορητήριο δεν ορίζεται η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος η οποία έχει κατασχεθεί, παρά μόνο η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος που ανέρχεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ».

Τονίζεται επίσης ότι «η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος που αναφέρεται στο προσβαλλόμενο κατηγορητήριο και έχουν προσδιορισθεί αντίστοιχα σε αυτό, έχει γίνει από τον έβδομο ανακριτή Πειραιά βάσει του διαβιβαστικού εγγράφου της αστυνομίας».

Χαρακτηριστικά ο συνήγορος αναφέρει στην ένσταση «ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία χωρίς λαθρεμπόρευμα όπως και ανθρωποκτονία χωρίς νεκρό».

—Οι υπόλοιπες συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο προφυλακιστέος κρίθηκε ο ιδιοκτήτης της ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός και ακόμα τρία άτομα που απολογήθηκαν στον 7ο ανακριτή Πειραιά.

Τους βαρύνουν οι κατηγορίες της διακίνησης στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρων λαθραίου πετρελαίου, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της λαθρεμπορίας καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση και της κατάχρησης εξουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι την τελευταία 2ετία ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. Ευρώ. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν αμφισβητήσει έντονα τα εν λόγω στοιχεία.

econews

Σχόλια