Λαθρεμπόριο καυσίμων: στη φυλακή ο Γιώργος Σπανός και άλλοι τρεις συλληφθέντες

0
14

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Αθηνών, Γιώργος Σπανός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, προφυλακίστηκαν επίσης ένας υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησε την ίδια στάση με την αρχική του απολογία, ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Αντίθετα, ελεύθερη με υποχρέωση καταβολής εγγύησης 20.000 Ευρώ και περιοριστικούς όρους -απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα- αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Σημειώνεται ότι ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Μανώλης Χατζόπουλος, πήρε απολογία να απολογηθεί σήμερα Κυριακή. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν την σήμερα και τη Δευτέρα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των κατηγορουμένων, υπάλληλοι της ΕΤΕΚΑ, αλλά και οπαδοί του Ατρομήτου οι οποίοι δημιούργησαν επεισόδια στην ανακοίνωση της απόφασης με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.

Μάλιστα, ομάδα αγνώστων προπηλάκισε τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία κατέφυγαν στο κτίριο της εισαγγελίας όπου παρέμειναν υπό την προστασία αστυνομικών.

econews

Σχόλια