Ενεργειακό κόστος €150 εκατ. φεύγει από τις «πλάτες» βιομηχανίας και νοικοκυριών

0
6

Την ειλημμένη απόφαση για μείωση του ενεργειακού κόστους για βιομηχανίες και νοικοκυριά κατά 150 εκατομμύρια Ευρώ επισφράγισε κατά την σημερινή της συνεδρίαση η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Στην συνάντηση πέραν των υπουργών Ανάπτυξης, Εργασίας, ΠΕΚΑ και των αρμόδιων υφυπουργών, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της απασχόλησης.

Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι το πακέτο μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ύψους 150 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί αναλογικά στις βιομηχανίες και στα νοικοκυριά. Ο υπουργός σημείωσε ότι ζητήθηκε από τη βιομηχανία να λάβει τις αντίστοιχες θετικές αποφάσεις προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας ωστόσοπου μετείχαν στη συνάντηση απέφυγαν να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση για αύξηση της απασχόλησης ή έστω τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι η παραγωγική οικονομία και η βιομηχανία θα πρέπει να γίνει το επίκεντρο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σχόλια