Φόρα το Google Glass χωρίς να γίνεις Glasshole

0
32

Τους κανόνες ορθής χρήσης των «έξυπνων» γυαλιών Google Glass δημοσίευσε η Google καλώντας τους χρήστες του πρωτοποριακού προϊόντος, τους επονομαζόμενους Explorers να μην γίνουν Glassholes.

H Google καλεί τους χρήστες των Google Glasses να γίνουν εξωστρεφείς: να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, να χρησιμοποιήσουν τις φωνητικές εντολές, να ζητούν πάντα την άδεια εκείνων που βιντεοσκοπούν με την ενσωματωμένη κάμερα, να κλειδώνουν τα γυαλιά τους με το screen lock και να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινότητα Glass Explorer.

Αυτό που δεν συστήνει η Google -και είναι αμφίβολο κατά πόσο θα εισακουστεί- είναι οι χρήστες να μην απομονωθούν από τον κόσμο, να απενεργοποιούν τη συσκευή εκεί που δεν επιτρέπονται και τα κινητά τηλέφωνα, να μην την χρησιμοποιούν για «μόστρα», να σέβονται την ιδιωτικότητα των γύρω τους και να μην τραβούν «αδιάκριτα» video.

Κοινώς να μην γίνονται Glasshole.

Περισσότερες οδηγίες καλής συμπεριφοράς θα βρείτε στην ειδική σελίδα εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Deloitte εκτιμά ότι το 2014 οι πωλήσεις των «έξυπνων γυαλιών» θα ανέλθουν σε 4 εκατομμύρια συσκευές.

Η διείσδυση των προϊόντων του τύπου αυτού στην αγορά αναμένεται ραγδαία εάν λάβουμε υπόψη μας ότι η Google είναι η μόνη εταιρεία που έχει ορίσει την κατηγορία με το κλειστό πρόγραμμα συμμετοχής στο πρότζεκτ Google Glass Explorer, στο οποίο συμμετέχουν σήμερα περίπου 30.000 Αμερικανοί.

–Τα χαρακτηριστικά του Google Glass

Tα Google Glasses είναι εξοπλισμένα με:

*οθόνη 640 x 360 pixel, που αντιστοιχεί σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 25 ιντσών, τοποθετημένη σε απόσταση 2,4 μέτρων.

*κάμερα 5 megapixel, που μπορεί να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p

*αντί για ηχεία, η μουσική και οι υπόλοιποι ήχοι αναπαράγονται μέσω της τεχνολογίας ακουστικής αγωγιμότητας, προκαλώντας δηλαδή δονήσεις στα οστά γύρω από τα αφτιά του χρήστη.

αποθηκευτικός χώρος θα είναι 16 GB, από τα οποία τα 12 GB θα είναι ελεύθερα, ενώ τα Google Glasses θα προσφέρουν τη δυνατότητα συγχρονισμού με μια υπηρεσία cloud storage της Google, πιθανότητα την Google Drive.

*αυτονομία μπαταρίας 24 ωρών για “τυπική χρήση”

* σύνδεση με Wi-Fi (802.11b/g), και θα μπορούν να λειτουργήσουν με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτειBluetooth

*υποστήριξη εφαρμογής MyGlass, για τηλέφωνο με λειτουργικό Android 4.0.3 και άνω, μέσω της οποίας θα ενεργοποιείται το GPS και η ανταλλαγή μηνυμάτων SMS.

econews

Σχόλια