ΥΠΕΚΑ: Πρώην συνδικαλιστής του Πασόκ, νυν "αντιμνημονιακός" ο υπάλληλος που συνελήφθη για λαθρεμπόριο καυσίμων

0
17

Τα στοιχεία του υπαλλήλου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.

Πρόκειται για πρώην συνδικαλιστή του Πασόκ, ονόματι Μανώλης Χατζόπουλος ο οποίος ήταν τμηματάρχης στη Διεύθυνση Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΥΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς καυσίμων τα τελευταία χρόνια ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος είχε απομακρυνθεί από το Πασόκ και είχε σηκώσει «αντιμνημονιακή» σημαία.

Μάλιστα, σε επιστολή του στον «Ριζοσπάστη« τον Ιούνιο του 2012 έκανε λόγο για «επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας, της νιότης και των αγώνων με ιδανικά» επικρίνοντας σφόδρα το Πασόκ για την πολιτική γραμμή που υιοθέτησε.

«Νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος από αυτά που έζησα και τη […] ζοφερή πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές – καπιταλιστικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» έγραφε χαρακτηριστικά.

H Διεύθυνση Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών της οποία επικεφαλής ήταν ο κ. Χατζόπουλος ανήκε στο ΥΠΑΝ μέχρι το Μάρτιο του 2009 που πέρασε στη δικαιοδοσία του ΥΠΕΚΑ. Κάτω από αυτή τη διεύθυνση βρισκόταν και η «αμαρτωλή» Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων.

Ο κ. Χατζόπουλος κατηγορείται ότι ενημέρωνε το κύκλωμα πότε και πού θα βγουν τα κλιμάκια για έλεγχο ώστε οι κατηγορούμενοι να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Σημειώνεται ότι επί 27 χρόνια ο κ.Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής του Πασόκ στο σύλλογο και την ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου, ενώ για οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας και για τέσσερα του συλλόγου.

Ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την υπόθεση έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Σχόλια