ΟΒΕ: επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων ζει μέρες δόξας

0
11

Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την προσπάθεια της Πολιτείας για την εξάρθρωση της λαθρεμπορίας και της παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων, με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου της ΕΤΕΚΑ, Γιώργου Σπανού, εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά οι «καταγγελίες ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων γνωρίζει νέες ημέρες δόξας» και προσθέτει ότι «αν απομονωθούν αυτά τα φαινόμενα η πλειονότητα των συναδέλφων θα χαίρουν της εκτίμησης των καταναλωτών».

Η ΟΒΕ τονίζει ότι οι συνέπειες του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου δεν αφορούν μόνο στα δημόσια έσοδα, αλλά σε πολλούς ακόμα τομείς όπως: η στρέβλωση της αγοράς καυσίμων, ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος τόσο των βενζινοπωλών όσο και των επιχειρήσεων – καταναλωτών που λειτουργούν νομίμως, η κλοπή των καταναλωτών, η κλοπή φόρων και η μεταφορά  των βαρών της φοροκλοπής στους νομίμως φορολογούμενους, η νοθεία στα καύσιμα, η ζημία στα οχήματα.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι Λερναία Ύδρα για την πάταξη του οποίου απαιτείται πολιτική βούληση , ελπίζουμε ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει θα συνεχιστεί» καταλήγει η ΟΒΕ.

—Απεργία στα διυλιστήρια

Τέλος, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι πρατήρια και καταναλωτές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα από την απεργία των υπαλλήλων στα διυλιστήρια.

Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα Διυλιστήρια, διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αναστάτωση και ανασφάλεια στους πρατηριούχους και τους καταναλωτές και να τους φοβίσουν για έλλειψη καυσίμων στην αγορά.

Η Ο.Β.Ε. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης καυσίμων «δεν χρειάζεται να τρέχουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους δημιουργώντας εικονικές καταστάσεις πανικού«.

«Αυτοί που διαδίδουν φήμες για έλλειψη καυσίμων εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την ομαλότητα της αγορά και το συμφέρον των καταναλωτών» καταλήγει η ΟΒΕ.

econews

Σχόλια