Ποδηλατικό καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

0
11

Η ΘεσσαλονίκηΕυρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 υποστηρίζει και συμμετέχει στο 5ο Ποδηλατικό Καρναβάλι που  διοργανώνουν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣεπ» και μια ομάδα ενεργών πολιτών στην οποία συμμετέχουν άτομα από τις συλλογικότητες Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Παιδιά Εν Δράσει και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, από τις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Άνω Λαδάδικα (διασταύρωση οδών Ερμού & Συγγρού).

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατών και πεζών στο κέντρο της πόλης, με το Βασιλιά Καρνάβαλο και τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, με αποκριάτικα άρματα που έχουν συμβολικό και σατυρικό χαρακτήρα και με θεματικά γκρουπ καρναβαλιστών.

Θα ακολουθήσει στις 10.00 το βράδυ πάρτι με ζωντανή μουσική, προβολές, DJ set και πολλές εκπλήξεις, που θα διαρκέσουν ως την ανατολή του ηλίου και θα συνοδευτούν από την παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Στο πάρτι θα συμμετάσχουν η Ομάδα Κρουστών «Κρούση» και το dj set Hollyrabit + Slammin danny A, GG + Γυμνός Ποδηλάτης.

Μέσω του 5ου Ποδηλατικού Καρναβαλιού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί εκ νέου να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου και να περάσει το μήνυμα «ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ!» ως ιδανική λύση ενάντια στη ρύπανση, το κυκλοφοριακό, την οικονομική κρίση και την εξάρτηση από το πετρέλαιο και υπέρ της σωματικής άσκησης και μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Σχόλια