Ο Ομπάμα και μια ζυθοποιία κατά της ξηρασίας στην Καλιφόρνια

0
19

o-ompama-kai-mia-zythopoiia-kata-tis-xirasias-sthn-kalifornia 112023Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από την ξηρασία στην Καλιφόρνια και δεσμεύτηκε για λήψη πρόσθετων μέτρων βοήθειας ύψους 170 εκατ. δολαρίων.

Την υπερθέρμανση του πλανήτη κατηγόρησε ο Ομπάμα για την καταστροφική ξηρασία που χτύπησε την Καλιφόρνια, προκαλώντας τη χειρότερη λειψυδρία των τελευταίων δεκαετιών.

Το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου βοήθειας που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος αποτελείται από 100 εκατ. δολάρια για τους κτηνοτρόφους στην Καλιφόρνια που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες και 60 εκατ. δολάρια για τις τράπεζες τροφίμων που θα βοηθήσουν τις οικογένειες στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Ωστόσο, ορισμένοι αγρότες θεωρούν ότι τα χρήματα δεν θα λύσουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμα. Διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση δεν τους εξασφαλίζει αρκετό νερό σε ξηρά έτη, ενώ οι επικριτές των αγροτικών επιχειρήσεων κατηγορούν αγροκτήματα ότι χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες νερού αναποτελεσματικά. Οι περιβαλλοντολόγοι, από την πλευρά τους, ήταν ικανοποιημένοι με την απόφαση του Ομπάμα να διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε μέτρα που θα βοηθούσαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην “εφαρμογή πρακτικών διατήρησης» νερού και μείωσης της διάβρωσης εδάφων.

Οι Καλιφορνέζοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η επένδυση σε τεχνολογίες άρδευσης, εξοικονόμηση νερού και ανακύκλωσης είναι στρατηγικές που θα μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της ξηρασίας.

Αν και ο Ομπάμα έδωσε εντολές για την άμεση λήψη μέτρων βοήθειας στου πληγέντες, δεν παρέλειψε να περάσει το Σαββατοκύριακο, παίζοντας γκολφ σε δύο θέρετρα στην περιοχή Παλμ Σπρινγκς. Σύμφωνα με το Time, τα 124 γήπεδα γκολφ στην κοιλάδα Κοατσέλα καταναλώνουν περίπου το 17% του συνόλου του νερού της περιοχής και το ένα τέταρτο του νερού αντλείται από υψηλού κινδύνου υδροφορέα. Περίπου το 1% του νερού της Καλιφόρνιας χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα γήπεδα γκολφ πράσινα. Κάθε ένα από τα 124 θέρετρα, κατά μέσο όρο χρησιμοποιεί σχεδόν 4 εκατομμύρια λίτρα την ημέρα λόγω του ζεστού και ξηρού κλίματος, 3 έως 4 φορές περισσότερο νερό ημερησίως από ό, τι το μέσο αμερικανικό γήπεδο του γκολφ.

—Ζυθοποιία κατά ξηρασίας

Υπάρχει, όμως, και μία εναλλακτική λύση για την κατάσταση στην Καλιφόρνια, η οποία δεν προέρχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς και βρίσκεται στην… μπύρα!

Η ζυθοποιία Bear Republic έχει εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα επεξεργασίας για την εξοικονόμηση νερού και παράλληλα χρηματοδότησε τη διάνοιξη δύο νέων πηγαδιών στην πόλη Κλόβερντεϊλ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά μια περιοχή που αναμένεται να ξεμείνει εντελώς από νερό στους επόμενους μήνες.

Το σύστημα EcoVolt θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα λύματα με τα οποία θα τροφοδοτεί το 10% από τα 7,8 εκκατομύρια γαλόνια (περίπου 30 εκατ. λίτρα) που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο η ζυθοποιία για να παράξει 72.000 βαρέλια μπίρα.

Επίσης, θα παράγει αρκετό βιοαέριο ώστε να ελαττώσει κατά 50% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, τα πηγάδια θα αυξήσουν τη δυνατότητα αποθήκευσης νερού της περιοχής κατά 40% σε σχέση με τώρα.

econews

Σχόλια