Φωτοβολταϊκά: να μην απαιτεί φορολογικές ενημερότητες ο «μπαταχτσής» ΛΑΓΗΕ ζητά ο ΣΠΕΦ

0
9

Την απαλλαγή της υποχρέωσης του ΛΑΓΗΕ να απαιτεί φορολογική ενημερότητα από τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά ώστε να πραγματοποιεί τις πληρωμές του ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ο ΣΠΕΦ.

Ο ΣΠΕΦ επισημαίνει ότι «οι παραγωγοί αδυνατούν να σας καταβάλλουν για ΦΠΑ χρήματα που επί επτά μήνες δεν έχουν εισπράξει από την εταιρεία ΛΑΓΗΕ με μέτοχο 100% το Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον οι «όποτε» πληρωμές του Λειτουργού έχουν καταστήσει αδύνατη και την εφαρμογή των φορολογικών ενημεροτήτων με παρακράτηση, οι οποίες ακόμη και όταν εκδίδονται λήγουν χωρίς ο Λειτουργός να έχει πληρώσει με δυσμενείς συνέπειες για τους παραγωγούς».

«Ο όγκος μάλιστα των 15.000 τιμολογίων που κάθε μήνα αδιάλειπτα λαμβάνει από τους παραγωγούς, οδηγεί το όλο σύστημα σε κατάρρευση» υπογραμμίζει ο ΣΠΕΦ.

«Επειδή στο μέτωπο των συμψηφισμών του ΦΠΑ με οφειλές του ΛΑΓΗΕ δεν έχετε ακόμη ανταποκριθεί, παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες γενικές δηλώσεις περί συμψηφισμών, παρακαλούμε στο μεταξύ να προωθήσετε άμεσα την παροδική (π.χ. για 6 μήνες και έως ότου εξορθολογιστούν οι ροές πληρωμών) απαλλαγή της υποχρέωσης του ΛΑΓΗΕ να απαιτεί φορολογική ενημερότητα από τους παραγωγούς για τις πληρωμές του» καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Σχόλια