Βρετανία: «Πράσινα» αυτοκίνητα κερδίζουν μίλια

0
7

plug-in-hybrid-carΟ βρετανικός πάροχος πράσινης ενέργειας Ecotricity θα προσφέρει “μίλια” στους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πελατεία του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Πράσινο Ρεύμα + Αυτοκίνητο” οι οδηγοί 100% ηλεκτροκίνητων ή plug-in υβριδικών οχημάτων, θα παίρνουν δωρεάν 1.000 μίλια το χρόνο. Σε δικό μας νόμισμα η έκπτωση αυτή μεταφράζεται σε σχεδόν 50 ευρώ ετησίως, όσο θα στοίχιζε να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους για να διανύσει 1.000 μίλια (1.609 χιλιόμετρα).

Το 2011, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία ένα δίκτυο σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στους οποίους τα οχήματα ανεφοδιάζονται μέσα σε 20 με 30 λεπτά. Έκτοτε, προσθέτει τέσσερις σταθμούς την εβδομάδα και προβλέπει ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει καλύψει το 90% των βρετανικών αυτοκινητοδρόμων. Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, αλλά η Ecotricity στο μέλλον σκοπεύει να αρχίσει να τη χρεώνει, με ευνοϊκότερους όρους για τους πελάτες της.

Η πράξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι συμβατικές παροχές τίθενται υπό αμφισβήτηση και στο προσκήνιο βγαίνουν όλο και πιο “επιθετικά” νέες επιχειρήσεις που προσπαθούν με εναλλακτικούς τρόπους να κερδίσουν το μερίδιό τους.

Ο συγκεκριμένος όμιλος δεν προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές καθαρής ενέργειας στη Βρετανία, ωστόσο προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα από 100% ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα αγοράς της Daily Mail.

econews

Σχόλια