Δανία: δεύτερη ευθανασία σε υγιή καμηλοπάρδαλη – Κύμα αντιδράσεων

0
15

Ο ζωολογικός κήπος Jyllands Zoo στην Δανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να θανατώσει μια από τις καμηλοπαρδάλεις του, η οποία κατά σύμπτωση επίσης ονομάζεται Μάριους, όπως και η καμηλοπάρδαλη που δολοφονήθηκε την Κυριακή σε ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Μάλιστα μετά τη δολοφονία της υγιούς καμηλοπάρδαλης, ηλικίας 18 μηνών, οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης δέχονται απειλές για τη ζωή τους.

Η αρσενική καμηλοπάρδαλη δολοφονήθηκε επειδή τα γονίδιά της εκπροσωπούνται ικανοποιητικά στο Διεθνές Πρόγραμμα Αναπαραγωγής το οποίο στοχεύει στη διατήρηση ενός υγιούς πληθυσμού καμηλοπαρδάλεων στους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης.

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του ζώου, άλλος ένας ζωολογικός κήπος στη Δανία εξετάζει το ενδεχόμενο να θανατώσει μια αρσενική καμηλοπάρδαλη ηλικίας επτά ετών.

Ο ζωολογικός κήπος Jyllands Zoo σήμερα φιλοξενεί δυο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις, ωστόσο εγκρίθηκε για να συμμετάσχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Αυτό σημαίνει πως αν ο ζωολογικός κήπος καταφέρει να αποκτήσει μια θηλυκή καμηλοπάρδαλη ο επτάχρονος Μάριους θα θανατωθεί.

«Δεν μπορούμε να έχουμε δυο αρσενικές και μια θηλυκή καμηλοπάρδαλη. Τα αρσενικά θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους», δήλωσε η υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου, κα. Janni Lojtved Poulsen.

Παράλληλα ανέφερε πως θα γίνουν πρώτα προσπάθειες να βρεθεί ένα νέο σπίτι για την αρσενική καμηλοπάρδαλη, όμως η πιθανότητα είναι μικρή.

Όπως τόνισε η κ. Poulsen, οι ζωολογικοί κήποι της Δανίας θανατώνουν τα πλεονάζοντα ζώα εδώ και πολλά χρόνια και ότι η κατακραυγή μετά τη θανάτωση του Μάριους την Κυριακή δεν φοβίζει τον ζωολογικό κήπο Jyllands Zoo.
econews

Σχόλια