Ημέρα Αγ. Βαλεντίνου: Αγαπήστε τη φύση μαζί με τον/τη σύντροφό σας

0
31

green_valentineΣας παρουσιάζουμε τους 10 τρόπους να δείξετε την αγάπη σας, όχι μόνο στον/στη σύντροφό σας, αλλά και στο περιβάλλον, την Ημέρα των Ερωτευμένων.

1. Ετοιμάστε σπιτικά γλυκά

Φτιάξτε μόνοι σας γλυκές λιχουδιές και αποφύγετε συσκευασίες, κορδέλες, σακούλες και περιτυλίγματα, τα οποία σπαταλιούνται σε τεράστιες ποσότητες σε ζαχαροπλαστεία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

2. Αποφύγετε μουσικές κάρτες

Εάν επιθυμείτε να εκφράσετε την αγάπη σας σε κάποιον, μέσω μίας ρομαντικής μελωδίας, η οποία θα ακουστεί μόλις αυτός ανοίξει την κάρτα σας… ξανασκεφτείτε το! Κάρτες αυτού του είδους εμπεριέχουν μπαταρίες και ηλεκτρονικές πλακέτες, οι οποίες αποτελούν τοξικά απόβλητα και θα έπρεπε να ανακυκλώνονται μαζί με κινητά τηλέφωνα.

3. Αγοράστε σοκολάτες από fair-trade καταστήματα

Η ημέρα αυτή απαιτεί μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η καλλιέργεια του βασικού της συστατικού κακάο, σχετίζεται με κάποια σοβαρά δεοντολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Για αυτό, επιλέξτε να προμηθευτείτε αυτό το γλύκισμα, απαραίτητο για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, από καταστήματα με προϊόντα fair-trade.

4. Φτιάξτε ευχετήριες κάρτες μόνοι σας

Μία κάρτα σε σχήμα καρδιάς, την οποία φτιάξατε μόνοι σας, μπορεί να ενθουσιάσει πολύ περισσότερο τον αγαπημένο/την αγαπημένη σας, από ό,τι μια κάρτα -όπως όλες οι άλλες- που έχετε αγοράσει. Χρησιμοποιήστε χαρτί και χαρτόνι που σίγουρα έχετε στο σπίτι, αποξηραμένα λουλούδια, αποκόμματα από υφάσματα και δημιουργήστε… παράλληλα σώζοντας και το περιβάλλον.

5. Χαρίστε τοπικά προϊόντα

Προτιμήστε να αγοράσετε τα δώρα σας από ντόπιους παραγωγούς και όχι από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Χαρίστε σε κάποιον ιδιαίτερο, ένα εξίσου ιδιαίτερο (όχι μαζικής παραγωγής) δώρο και βοηθήστε παράλληλα ένα μικρό συνοικιακό μαγαζί.

6. Ψάξτε για βιολογικά λουλούδια

Δεδομένου ότι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν γίνεται χωρίς ανθοδέσμες, αν δεν θέλετε να χαρίσετε στην αγαπημένη σας λουλούδια “τυλιγμένα” σε φυτοφάρμακα, προσπαθήστε να βρείτε στην αγορά λουλούδια βιολογικής καλλιέργειας.

7. Προτιμήστε φυτά σε γλάστρες

Εφόσον θα χαρίσετε σε κάποιον λουλούδια, γιατί να μην του αντέξουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μέρα των ερωτευμένων; Προτιμήστε λουλούδια σε γλάστρες και συγκεκριμένα φυτά όπως το τριαντάφυλλο της ερήμου ή τον φοίνικα, τα οποία δεν χρειάζονται συχνό πότισμα.

8. Αγοράστε βιολογικά κρασιά

Γιορτάστε με το αγαπημένο σας πρόσωπο την ημέρα σας, τσουγκρίζοντας με ένα ποτήρι κρασί βιολογικής παραγωγής. Σίγουρα θα το βρείτε σε κάποια κάβα της γειτονιάς.

9. Στείλτε ευχές διαδικτυακά

Στο ίντερνετ θα βρείτε άπειρες επιλογές από ευχετήριες κάρτες για όλα τα γούστα, οι οποίες δεν θα αφήσουν ούτε το αγαπημένο σας πρόσωπο αδιάφορο, ούτε τον κάδο γεμάτο με σκουπίδια.

10. Αγκαλιαστείτε

Η αγκαλιά, όχι μόνο θα σας κάνει να νιώθετε όμορφα με το αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά θα βοηθήσει και την υγεία σας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η αγκαλιά μειώνει το στρες, όπως και την πίεση.

econews

Σχόλια