Αιολικά έδιωξαν τον Donald Trump από τη Σκωτία

0
14

Donald TrumpO αμερικανός δισεκατομμυριούχος αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης της Σκωτίας να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες ανοιχτά των ακτών του Aberdeen, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο γκολφ του.

Το πειραματικό αιολικό πάρκο υποβαθμίζει το θέρετρο γκολφ, υποστηρίζει ο Trump, ο οποίος ήδη έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, ενώ έκανε λόγο για προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού Alex Salmond στην υπόθεση. Σήμερα, ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του.

Ο Trump αντιδρά στην κατασκευή του υπεράκτιου πάρκου, με τη δικαιολογία ότι θα χαλάσει τη θέα από το γήπεδο γκολφ, σύμφωνα με το Guardian. Από την πλευρά του, ο δικαστής Lord Doherty δήλωσε ότι δεν πείστηκε πως ένας δίκαιος και καλά πληροφορημένος παρατηρητής θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα μεροληψίας από την πλευρά των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής ή ότι η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί έρευνα υπήρξε παράλογη ή παράνομη.

Ο Όμιλος Trump μέσω της ανακοίνωσής του απαντάει: “Η σημερινή απόφαση δεν έχει επηρεάσει την ακλόνητη θέλησή μας να προστατεύσουμε την επένδυσή μας στη Σκωτία. Εξετάζουμε την απόφαση και θα ακολουθήσουμε τις διαθέσιμες νομικές επιλογές μας, όπως θα μας υποδείξει ο σύμβουλός μας. Κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν να θέτουν υπό αμφισβήτηση την καταστροφική επέκταση των ανεμογεννητριών και εμείς θα παραμείνουμε σθεναροί πολέμιοί της, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης”.

Οικολογικές οργανώσεις, από την άλλη, αντιδρούσαν στην κατασκευή του γηπέδου γκολφ του αμερικανού δισεκατομμυριούχου, καθώς η περιοχή θεωρείται προστατευόμενη και φιλοξενούσε “εθνικής σημασίας” είδη άγριας ζωής. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σκωτίας φαίνεται να άργησε να εκτιμήσει τη σημασία του Aberdeen -η οποία έχει θέσει ως στόχο να καλύπτει το 100% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020- και ενέκρινε την κατασκευή του γηπέδου, θεωρώντας ότι τα οικονομικά οφέλη είναι μεγαλύτερα από το περιβαλλοντικό κόστος.

econews

Σχόλια