Ανθρωποφάγος τίγρης σκότωσε δέκα ανθρώπους σε έξι εβδομάδες

0
15

tigris-india-111695Ειδικοί κυνηγοί επιστρατεύτηκαν στη βόρεια Ινδία για να εντοπίσουν μια τίγρη που σκότωσε ως και δέκα ανθρώπους το τελευταίο διάστημα σε μια διαδρομή 241 χιλιομέτρων, διασχίζοντας χωριά, πεδιάδες, δάση, ποταμούς και έξι αυτοκινητόδρομους.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 45χρονος εργάτης ο οποίος λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής σταμάτησε το αυτοκίνητό του και περπάτησε στο δάσος.

«Οι άνθρωποι άκουσαν τις κραυγές του και έτρεξαν για να τον σώσουν, ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο εκείνος ήταν ήδη νεκρός», δήλωσε ο Samir Sinha, διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Corbett.

Η θηλυκή τίγρης που έχει κατασπαράξει δέκα ανθρώπους ως σήμερα αποκαλείται από τους κυνηγούς «Μυστηριώδης Βασίλισσα».

Εκτιμάται ότι είναι περίπου τεσσάρων χρονών και σκότωσε το πρώτο από τα δέκα της θύματα στις 29 Δεκεμβρίου σε χωριό της επαρχίας Μορανταμπάντ, στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.

Παγκοσμίως έχουν απομείνει 3.200 τίγρεις και η Ινδία φιλοξενεί τις μισές εξ αυτών.

Οι περισσότερες ζουν σε καταφύγια που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’70. Ο οικότοπός τους έξω από τα καταφύγια έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Πέρυσι το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας απαγόρευσε προσωρινά τις τουριστικές επισκέψεις σε περιοχές εθνικών πάρκων όπου ζουν τίγρεις.

Σημειώνεται ότι η «Μυστηριώδης Βασίλισσα» σκότωσε αλλά δεν έφαγε τα τρία πρώτα θύματά της.
econews

Σχόλια