Μ. Χρυσοχοίδης: Όχι τσαπατσουλιές στην Κεφαλονιά

0
14

seismos-kefaloniaΕυρεία σύσκεψη των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή κυβερνητικών και τοπικών φορέων και υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η απλοποίηση των διαδικασιών για τη στήριξη των σεισμόπληκτων και η αποσαφήνιση και συστηματοποίηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη. Διευκρινίστηκε, επίσης, η διαδικασία επιδότησης ενοικίου και κατάθεσης των δικαιολογητικών, όπως και οι πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη του Δευτεροβάθμιου Μετασεισμικού Ελέγχου των κτισμάτων, προκειμένου να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους. Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος θα διενεργείται αυτεπάγγελτα, χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση από τους πολίτες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η λειτουργία Συντονιστικού Κέντρου στο Ληξούρι για την πιο συνολική παρακολούθηση των δράσεων.

Όσον αφορά την ενημέρωση των κατοίκων της Κεφαλονιάς, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η διανομή ενημερωτικών εντύπων προς τους πολίτες, τα οποία θα παρέχουν με σαφήνεια πληροφορίες σχετικά με τις επιδοτήσεις και τις οικονομικές ενισχύσεις, όπως και η δημιουργία ειδικής ενημερωτικής πύλης στις ιστοσελίδες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Με σκοπό την άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων, τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1135.

Τις προσεχείς ημέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα για την αποκατάσταση των επιχειρήσεων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ζήτησε έναν αντιγραφειοκρατικό τρόπο δράσης, που θα βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα, μέσω αυτοματοποιημένων και απλοποιημένων διαδικασιών.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιθεώρησε έργα στο οδικό δίκτυο και δήλωσε: “Όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης. Η καταδρομική επιχείρηση δεν είναι άλλη από εκείνη που γίνεται πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά. Αυτό είναι η καταδρομική επιχείρηση. Όχι, δηλαδή, τσαπατσουλιές, όχι προχειροδουλειές, αλλά πολύ σίγουρες δουλειές με καλό αποτέλεσμα, πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει γνώση. Να έχουμε γνώση απαραίτητη του τι συμβαίνει εδώ, στον τόπο”.

econews

 

Σχόλια