Δανία: «Γραφειοκρατική» ευθανασία σε υγιή καμηλοπάρδαλη – Την πέταξαν στα λιοντάρια (video)

2
122

Στην πρωτεύουσα της «πολιτισμένης» Δανίας, την Κοπεγχάγη, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να κάνουν ευθανασία σε μια απόλυτα υγιή καμηλοπάρδαλη, λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ρυθμίζει την αναπαραγωγή.

Συγκεκριμένα, η καμηλοπάρδαλη Μάριους, ηλικίας μόλις 18 μηνών, θανατώθηκε για να προληφθούν φαινόμενα ενδογαμίας στο ζωολογικό κήπο.

Έξω από τον ζωολογικό κήπο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που ζητούσαν τη ματαίωση της ευθανασίας, ενώ χιλιάδες άνθρωποι απηύθυναν έκκληση για τη σωτηρία της. Επίσης, διάφοροι ζωολογικοί κήποι ζήτησαν να φιλοξενήσουν το άγριο ζώο.

Παρόλα αυτά, όπως μεταδίδει η δανική εφημερίδα BT, ο Μάριους θανατώθηκε με μια βολή στο κεφάλι από πιστόλι κρότου αφού πρώτα έφαγε το τελευταίο του γεύμα.

Η σορός του Μάριους έγινε τροφή για τα λιοντάρια του ζωολογικού κήπου.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου, Bengt Holst, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Danish TV2 ότι “οι αντιδράσεις δεν θα αλλάξουν τη στάση μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να λειτουργούμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Πρέπει τα ζώα μας να είναι όσο δυνατόν υγιέστερα και έτσι αποφεύγουμε την ενδογαμία”.

Το χειρότερο όλων είναι ότι το αποτρόπαιο έγκλημα έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Lions eat Marius

econews

2 Σχόλια

  1. ΤΟ DNA ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ,ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ !! ΟΣΟ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ , ΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΧΕΙ , ΟΣΗ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΈΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ . ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ …ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΊΚΙΝΓΚΣ !!!!

  2. ΟΙ ΔΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΠΥΣ ΠΙΘΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΖΩΑ 100%. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΙΣΤΟΙ, ΑΚΟΙΝΩΝΙΤΟΙ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟΥΣ ΠΙΑΣΗΣ.

Comments are closed.