Πρωτοφανής χιονοθύελλα σκοτώνει 7 στην Ιαπωνία

0
8

Επτά νεκροί και πάνω από 1000 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκυο.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 27 εκατοστά μετά από 45 χρόνια.

Η χιονοθύελλα συνέπεσε με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου κυβερνήτη στην πόλη με τις Αρχές να καταβάλλουν αγώνα δρόμου για να καθαρίσουν τους χώρους γύρω από τα εκλογικά κέντρα.

Αρχικά, το βαρομετρικό χαμηλό  έπληξε αρχικά τις νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού Χόνσου και στη συνέχεια το Τόκιο. Στην παραλιακή πόλη Σεντάι το χιόνι έφτασε τα 35 εκατοστά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 78 χρόνια.

Σύμφωνα με το NHK μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους επτά άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας ενώ έχουν αναφερθεί και τουλάχιστον 1.051 τραυματισμοί από πτώσεις ή συγκρούσεις οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροδρόμια αφού συνολικά χθες και σήμερα έχουν ακυρωθεί 1.040 πτήσεις.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, που απέχει από το Τόκιο 60 χιλιόμετρα, παραμένουν αποκλεισμένοι 5.000 επιβάτες γιατί οι δρόμοι που το συνδέουν με την πρωτεύουσα είναι σε κακή κατάσταση.

Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί στο Τόκιο, όμως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα βόρεια της χώρα όπου μετακινείται το μέτωπο.

Σχόλια