Σκύλος του NATO αιχμάλωτος των Ταλιμπάν (video)

0
15

Αφγανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις 23 Δεκεμβρίου στην επαρχία Λάγμαν, ανατολικά της Καμπούλ, αιχμαλώτισαν έναν σκύλο των Νατοϊκών δυνάμεων.

Μάλιστα οι Ταλιμπάν έδωσαν στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας καφέ σκύλος που φορά μαύρο γιλέκο με ενσωματωμένη κάμερα και συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS).

Στο βίντεο ο σκύλος, που αποκαλείται «συνταγματάρχης, δείχνει θλιμμένος και είναι περιτριγυρισμένος από πέντε ενόπλους Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabiullah Mujahid, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη πως ο σκύλος κρατείται σε ασφαλές μέρος στην επαρχία Λάγμαν, ενώ προσέθεσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και πως το ζώο δεν υφίσταται κακομεταχείριση.

Αξιωματούχοι της Διεθνούς Δύναμη Αρωγής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, χάθηκε ένας στρατιωτικός σκύλος.

Οι στρατιωτικοί σκύλοι χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό εκρηκτικών, ενώ χρησιμοποιούνται στις επιδρομές για την προστασία των στρατιωτικών δυνάμεων και βοηθούν στη σύλληψη των υπόπτων.

econews

Σχόλια