Νέα κολεξιόν “Κλιματική Αλλαγή” άνοιξη/καλοκαίρι 2024 [photos]

0
9

aquatutuΗ καλλιτέχνις Catherine Sarah Young σχεδιάζει ρούχα, κατάλληλα για έναν κόσμο, στον οποίο το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα κάνει τη ζωή μας πολύ πιο δύσκολη.

Οι ευφάνταστες δημιουργίες είναι μέρος του “The Apocalypse Project”, το οποίο η καλλιτέχνιδα ξεκίνησε πέρυσι σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης και Επιστήμης στο Marina Bay Sands της Σιγκαπούρης, το Εθνικό Πανεπιστήμιο Tembusu και το Εργαστήριο Future Cities.

Κανένα από τα ενδύματα δεν προορίζεται (ακόμα) για παραγωγή, αλλά η Young τρέφει ελπίδες ότι το πρότζεκτ της θα κινήσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Για παράδειγμα, το φόρεμα “Thermoreflector” έχει σχεδιαστεί για να εκτρέψει τη θερμότητα μακριά από το σώμα σε ένα πολύ ζεστό αστικό περιβάλλον του μέλλοντος, με μανίκια-ασπίδες που προστατεύουν το πρόσωπο αυτού που το φοράει.

Το «Aqua Τutu« δημιουργήθηκε με σκοπό ο χρήστης να μπορεί να επιπλέει στο νερό σε μια πλημμύρα. Όταν η φούστα αυτή είναι ξεφουσκωμένη είναι απλά ένα εκκεντρικό, πολύχρωμο ρούχο. Όταν όμως φουσκώνει, μπορεί να σας κρατήσει ζωντανούς.

Τα υπόλοιπα ρούχα της συλλογής “Climate Change Couture” περιλαμβάνουν φορέματα φτιαγμένα από σκουπίδια -για τους καιρούς που τα άλλα υλικά θα είναι απίστευτα σπάνια και ακριβά- και μια προσωπική συσκευή ελέγχου κλίματος που ονομάζεται «The Bubble».

Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια βασίζονται σε ρεαλιστικές, πραγματικές τάσεις του κλίματος, η καλλιτέχνης παραδέχεται (το προφανές) ότι έχει εμπνευστεί από συγγραφείς λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας, όπως είναι ο Aldous Huxley και η Margaret Atwood.

 

Δείτε μερικές από τις εκκεντρικές, αλλά χρήσιμες δημιουργίες από τη συλλογή “Climate Change Couture”:

econews

 

 

 

 

Σχόλια