Σότσι: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «κοροϊδεύει» τους φιλόζωους – Χαϊδεύει λεοπαρδάλεις, εξοντώνει σκυλιά

0
56

Μία μέρα έμεινε για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας. Πίσω από τις κάμερες εξελίσσεται μια καλά οργανωμένη επιχείρηση εξόντωσης των αδέσποτων σκύλων της πόλης.

Μπροστά στις κάμερες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα καλοστημένη, όσο και κιτς παράσταση παριστάνοντας τον ατρόμητο προστάτη της άγριας ζωής.

Αυτή τη φορά ο «Βλαδίμηρος» έσπευσε να χαϊδέψει και να ηρεμήσει ένα λεοπαρδαλάκι που προηγουμένως είχε προηγουμένως δαγκώσει δημοσιογράφους στο Σότσι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε ένα καταφύγιο με περσικές λεοπαρδάλεις που προορίζονται να απελευθερωθούν κοντά στο Σότσι.

Η σπάνια περσική λεοπάρδαλη εξαφανίστηκε σε μεγάλο μέρος της Ρωσίας τη δεκαετία του 1950.
Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, ένα λεοπαρδαλάκι έξι μηνών δάγκωσε έναν δημοσιογράφο και γρατζούνισε έναν ακόμα. Ο Πούτιν ανέλαβε τότε να μπει μόνος του στο κλουβί και να ηρεμήσει το τρομαγμένο αιλουροειδές.

«Μου αρέσουν τα ζώα, νομίζω πως τα καταλαβαίνω» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ρώσος πρόεδρος.

Με αυτό τον μάλλον γραφικό τρόπο ο Πούτιν θέλησε να καθησυχάσει φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τη Ρωσία για εγκλήματα κατά των ζώων και περιβαλλοντικές βλάβες κατά  τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών.

econews

Σχόλια