Πέντε τόνοι κλεμμένων ανακυκλώσιμων υλικών βρέθηκαν σε κρησφύγετο

0
57

Μέσα σε τεράστιους σάκους που έφτιαξαν από κουβέρτες και… παπλώματα έκρυβαν περισσότερους από πέντε τόνους κλεμμένων υλικών ανακύκλωσης οι «πειρατές των μπλε κάδων», όπως προέκυψε μετά από νέα επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υπόγειο διαμέρισμα-κρησφύγετο του κυκλώματος στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα (περιοχή Δελφών).

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από καταγγελίες δημοτών η επιχείρηση καθαριότητας και ευταξίας με τη συμμετοχή κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης  πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2014 σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό  Μητροπούλου.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε παρουσία της Εισαγγελικής Αρχής  εντός του υπόγειου διαμερίσματος όπου διέμεναν αλλοδαποί πολίτες, βρέθηκαν συσκευασμένα μέσα ειδικά ραμμένες κουβέρτες μεγάλες ποσότητες από ανακυκλώσιμα υλικά και πλήθος άλλων αντικειμένων (ρούχα, παπούτσια κλπ). Επιπλέον, όπως προέκυψε το διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων ήταν απαράδεκτες, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Στη γενική καθαριότητα των χώρων και στην απομάκρυνση όλων των υλικών προχώρησε άμεσα ειδικό δεκαμελές συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενο από τρία δορυφορικά φορτηγά αυτοκίνητα και ένα απορριμματοφόρο. Στη συνέχεια έγινε αξιολόγηση των ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου να οδηγηθούν προς ανακύκλωση, ενώ τα υπόλοιπα υλικά -συνολικά πέντε τόνοι- καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού προγράμματος καθαρισμού και ευταξίας στους δρόμους, τα κτίρια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε συνεργασία με τις Δικαστικές Αρχές, τις κρατικές υπηρεσίες και την Ελληνική Αστυνομία θα συνεχιστεί η προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό της πειρατείας των μπλε κάδων από κυκλώματα που λεηλατούν τα ανακυκλώσιμα υλικά, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε:

«Αξιοποιούμε τις πληροφορίες, διενεργούμε έρευνες, καταγράφουμε τις καταγγελίες των δημοτών και ελέγχουμε τα ύποπτα σημεία προκειμένου να περιορίσουμε το φαινόμενο της πειρατείας των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και τις εστίες μόλυνσης σε διάφορα σημεία της πόλης.  Τελικό αποτέλεσμα θα είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης, η ευταξία στην πόλη, η προστασία της δημόσιας υγείας, η αποκατάσταση της καθαριότητας και η απόδοση των κοινόχρηστων χώρων στους δημότες. Σε αυτό η συμμετοχή και η συμβολή του προσωπικού της Καθαριότητας είναι ουσιαστική και καθοριστική ενώ επιδέχεται επιβράβευσης ειδικά όταν οι συνθήκες εκτέλεσης της υπηρεσίας του είναι δύσκολες λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εξορμήσεων».

Σχόλια