Γιγάντια κύματα σφυροκοπούν τις ακτές της Ισπανίας (video)

0
8

Τα δέκα μέτρα ύψος φτάνουν τα κύματα που κυριολεκτικά σφυροκοπούν τις βόρειες ακτές της Ισπανίας στον Ατλαντικό Ωκεανό τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ένα 15χρονο αγόρι παρασύρθηκε στον ωκεανό στην περιοχή του Φοθ της Γαλικίας την Κυριακή, ενώ οι υλικές καταστροφές ανέρχονται σε εκατομμύρια Ευρώ. Μόνο στη γειτονική Χώρα των Βάσκων οι ζημιές υπολογίζονται σε 4,5 εκατομμύρια Ευρώ.

Πολλές επαρχίες της Ισπανίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ οι σφοδρές καταιγίδες προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας, άνεμοι με ταχύτητες υψηλότερες των 130 χιλιομέτρων ανά ώρα αναμένονται να «χτυπήσουν» τις ακτές της Γαλικίας. Το ύψος των κυμάτων θα ξεπεράσει τα επτά μέτρα.

«Μεταξύ των καταγεγραμμένων ζημιών, περιλαμβάνονται ο τοίχος του Πασέο Νουέβο, οι καμπίνες της παραλίας της Κόντσα, οι είσοδοι της παραλίας, οι γέφυρες και η προβλήτα στην παραλία Θουριόλα» τόνισε η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Στις Αστούριες, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν «τα κονδύλια έκτακτης βοήθειας για να επισκευάσουν τις ζημιές». Τα κύματα κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος του τοίχου που προστατεύει την πρόσβαση στην παραλία Σαν Λορένθο στο Χιχόν.

Δείτε το βίντεο με τα γιγάντια κύματα:

econews

Σχόλια