Επιστήμονες βρήκαν πώς πρέπει να κρατάμε το χάμπουργκερ (photo)

2
11

Το να παραγγείλει κανείς χάμπουργκερ, ενώ βάζει όλη τη μαεστρία του για να εντυπωσιάσει τη συνοδό του, ενδέχεται να οδηγήσει το πρώτο ραντεβού σε καταστροφή.

Μια «κακή» δαγκωνιά και όλα τα υλικά, από τη σώς μέχρι τις πίκλες, ενδέχεται να διασκορπιστούν παντού.

Γι αυτό και η τηλεοπτική εκπομπή Honma Dekka! στην Ιαπωνία ζήτησε από τρείς επιστήμονες, δυο μηχανικούς και έναν οδοντίατρο, να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο χάμπουργκερ στον υπολογιστή και να αναλύσουν πώς συνδέονται μεταξύ τους τα διαφορετικά συστατικά.

Έπειτα από τέσσερις μήνες οι επιστήμονες έδωσαν την απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα «πώς πρέπει να κρατάμε ένα χάμπουργκερ».

Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν το χάμπουργκερ βάζοντας τους αντίχειρες στο κάτω μέρος και τα δάχτυλα στην κορυφή, ωστόσο σύμφωνα με την ιαπωνική έρευνα αυτή η τεχνική είναι εντελώς λάθος.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους Ιάπωνες επιστήμονες, το ιδανικό είναι να κρατά κανείς το χάμπουργκερ βάζοντας τους αντίχειρες και τα μικρά δάχτυλα στο κάτω μέρος και χρησιμοποιώντας τα τρία μεσαία δάχτυλα και των δυο χεριών για να συγκρατήσει την κορυφή.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν, αποφεύγονται τα ατυχήματα και η διασπορά υλικών.

Επίσης, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να κρατάμε πολύ σφιχτά το χάμπουργκερ γιατί το ψωμάκι μπορεί να τρυπήσει και τα υλικά να διασκορπιστούν.

Επιπλέον, ο οδοντίατρος της έρευνας υποστηρίζει ότι πριν φάμε ένα χάμπουργκερ καλό θα ήταν να ανοιγοκλείσουμε το στόμα μας μερικές φορές για να ζεστάνουμε τους μύες.

Πέρα από την πλάκα, προτού δοκιμάσουμε εκείνο το χάμπουργκερ καλό είναι να αναλογιστούμε τα εξης:

α)τις επιπτώσεις της εκτροφής μοσχαριών στο κλίμα του πλανήτη και στους υδατικούς πόρους.

β)τις συνήθως άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εκτρέφονται μαζικά τα ζώα κτηνοτροφίας προτού σφαγιαστούν και καταλήξουν στο ταχυφαγείο και

γ) τα οφέλη της υγιεινής, χορτοφαγικής διατροφής που πόρρω απέχει από τις ανθυγιεινές, λιπαρές τροφές των «μπεργκεράδικων».

econews

2 Σχόλια

  1. Εσείς δηλαδή κύριε υπογράφοντα (που δεν εμφανίζεστε πουθενά) δεν τρώτε μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ή άλλης μορφής κρέατος…
    Αν ισχύει αυτό μήπως δεν έπρεπε να βάλουν εσάς να γράψετε αυτό το άρθρο… ή καλύτερα μήπως να μην το αναρτούσατε καν…

  2. Η μαζική εκτροφή βοειδών τα οποία παράγουν περισσότερα στερεά υγρά και αέρια απόβλητα απο το κρέας τους καταστρέφει τον υδάτινο ορίζοντα και επιταγχύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
    Καλό είναι λοιπόν να έχουμε ισορροπημένη διατροφή. :)

Comments are closed.