Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Το χιόνι βάφεται κόκκινο από το αίμα αδέσποτων στο Σότσι

0
23

Την εκκαθάριση εκατοντάδων αδέσποτων σκύλων από τους δρόμους του Σότσι, όπου λαμβάνουν χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014, ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία η ρωσική κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC.

Τα σκυλιά δεν μεταφέρονται σε κυνοκομεία ή καταφύγια σκύλων, αλλά εξοντώνονται με τον Αλεξέι Σορόκιν, ιδιοκτήτη της εταιρείας που ανέλαβε με το αζημίωτο το «θεάρεστο» έργο να χαρακτηρίζει τα αδέσποτα σκυλιά «βιολογικά απόβλητα».

Χαρακτήρισε δε το έργο των εκκαθαρίσεων πολύ σημαντικό για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι σε περίπτωση που ένας αδέσποτος σκύλος εμφανιστεί σε μια πίστα του σκι (!) θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι τα σκυλιά εξοντώνονται με δηλητήρια και παγίδες και διαβεβαίωσε ότι δεν γίνονται βασανισμοί σκύλων.

Ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για τον αριθμό των σκύλων που έχουν θανατωθεί και χαρακτήρισε την επιλογή της εξόντωσης ως μονόδρομο καθώς δεν βρήκαν ανταπόκριση τα αιτήματα για υιοθεσίες μέσω κυνοκομείων.

Τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα δέχτηκε και ο δήμαρχος του Σότσι αρνούμενος να απαντήσει.

Το καλλίτερο είναι ότι τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι θα ανάψει η Ολυμπιονίκης και σύντροφος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, 31χρονη Αλίνα Καμπάεβα.

Του προέδρου Πούτιν που αυτοπροβάλλεται ως προστάτης της άγριας ζωής δημοσιεύοντας καλοστημένες παραστάσεις με άγρια ζώα για να ενισχύσει το προφίλ του δυναμικού και ριψοκίνδυνου άνδρα.

econews

Σχόλια