Ηλιακό MacBook φορτίζει με φωτοβολταϊκά

0
7

macbookΜία νέα πατέντα για οθόνη που θα έχει ηλιακές κυψέλες από την εξωτερική πλευρά, φαίνεται να κατοχύρωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Apple.

Οθόνη διπλής όψεως για φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή -όπως είναι το MacBook-, με μία όψη που θα είναι κανονική οθόνη, ενώ το πίσω μέρος θα αποτελείται από ηλιακές κυψέλες, μια δευτερεύουσα οθόνη και αισθητήρες αφής, κατοχύρωσε η αμερικανική εταιρεία στην Υπηρεσία Πατεντών και Ευρεσιτεχνιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας CNET.

Η διπλή οθόνη θα μπορούσε να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών, από μέταλλο και κεραμικό, μέχρι γυαλί και ινώδη σύνθετα. Τοποθετημένα σε πολλά επίπεδα, τα υλικά αυτά θα μπορούσαν να προβάλλουν διαφορετικές πληροφορίες, όπως είναι και το διάσημο σήμα-μήλο της Apple.

Οι εκπρόσωποι της Apple αναφέρουν ότι η οπίσθια πλάκα θα μπορούσε να αποτελείται από ηλεκτροχρωμικό γυαλί, ενώ οι φωτοβολταϊκές κυψέλες ίσως τοποθετηθούν κάτω από την οπίσθια πλάκα για να παράγουν ενέργεια με τη βοήθεια μιας εξωτερικής πηγής φωτός.

Το αν η πατέντα τελικά θα χρησιμοποιηθεί στα MacBook ή σε κάποια από τις επόμενες σειρές φορητών υπολογιστών της, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Στα φόρουμ και στις ιστοσελίδες υποστηρικτών της Apple, το θέμα συζητιέται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες, με ελπίδα η πατέντα να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα.

econews

Σχόλια