Κεφαλονιά: νέος πολύ ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ

2
14

Νέος ισχυρός σεισμός, ο οποίος θεωρείται μετασεισμός εκείνου της 27ης Ιανουαρίου, ταρακούνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας την Κεφαλονιά. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα kathimerini.gr, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια και στο λιμάνι του Ληξουρίου, καθώς και για μικροτραυματισμούς απο πτώσεις αντικειμένων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιντούτο, ο νέος σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:08 τα ξημερώματα της  Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου, με επίκεντρο στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με τον σεισμό της 27ης Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιντούτου, Δήμητρα Σαχπάζη , όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μετασεισμό του προηγούμενου και ότι έχει ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος χώρος. «Σείεται η μισή Κεφαλονιά. Υπάρχουν πολλά ρήγματα, το ένα κοντά στο άλλο. Είμαστε σε επιφυλακή, περιμένουμε κι άλλες δονήσεις ιδίου ή μικρότερου μεγέθους…»

Από την πλευρά του ο καθηγητης σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζαχος τόνισε πως πρόκειται για «κομμάτι της ίδιας ακολουθίας» με τον σεισμό της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, ο πρωινός σεισμός ήταν ισχυρότατος και προκάλεσε ζημιές στο λιμάνι και στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για κατολισθήσεις. Αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και σημειώθηκαν εννιά μικροτραυματισμοί.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Στις 05:16 ακολούθησε κι άλλη ισχυρή δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

2 Σχόλια

Comments are closed.