Πυρηνικός συναγερμός στη Βρετανία – Υψηλή ραδιενέργεια σε σταθμό επεξεργασίας αποβλήτων

0
6

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εντόπισαν οι μετρητές στον σταθμό επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ της Βρετανίας.

Ο σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αλλά με μειωμένο προσωπικό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν είναι άνω των φυσιολογικών τιμών, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο που θα απαιτούσε τη λήψη μέτρων από το προσωπικό εντός και εκτός του σταθμού.

Οι διαχειριστές,  η βρετανική Amec, η γαλλική Areva και η αμερικανική URS, διευκρινίζουν ότι εκλήθη για εργασία μόνο το απαραίτητο προσωπικό παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ώστε να διερευνηθεί το γεγονός. «Εάν αυτό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της κανονικής ημερήσιας λειτουργίας, απλώς θα είχαμε επιτρέψει στον κόσμο να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για τους εργαζόμενους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση».

Το υπουργείο Ενέργειας της Βρετανίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το δεν Σέλαφιλντ και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για προβλήματα πέραν αυτών που περιγράφονται στην ανακοίνωση του σταθμού.

Ο σταθμός βρίσκεται στη βορειοδυτική Αγγλία και λειτουργεί με σκοπό την επεξεργασία του εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία παροπλισμού και αποξήλωσης.

Σχόλια