Επαγγελματίας κυνηγός σκότωσε λύκους για να αυξήσει τα ελάφια για τους συναδέλφους του

2
372

Οι Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας του Άινταχο ανακάλεσαν τον επαγγελματία κυνηγό που είχαν προσλάβει για να σκοτώσει λύκους και να μειώσει τον πληθυσμό τους σε προστατευόμενη περιοχή.

Η “πρόσληψη” του κυνηγού είχε γίνει με σκοπό να αυξηθεί ο πληθυσμός της άλκης που ενδημεί στην περιοχή, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να έχουν θηράματα να κυνηγούν οι συνάδελφοί του.

Ο κυνηγός “καθάρισε” εννέα λύκους από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά κανέναν από τα μέσα Ιανουαρίου.

Κυνηγοί και κτηματίες στο ‘Αινταχο επιδιώκουν τη μείωση του πληθυσμού του λύκου από 650 άτομα σε 150. Οι πρώτοι γιατί ο λύκος τους στερεί τα θηράματα (για να επιβιώσει και όχι για να διασκεδάσει σκοτώνοντας ελάφια). Οι δεύτεροι γιατί θεωρούν ότι οι λύκοι απειλούν τα ζώα κτηνοτροφίας που εκτρέφουν.

Η διαμάχη για τον πληθυσμό του λύκου στην περιοχή χρονολογείται από το 1974 όταν και το θαυμαστό σαρκοβόρο χαρακτηρίστηκε ως είδος υπό εξαφάνιση.

Στη συνέχεια ο πληθυσμός ανέκαμψε και έγινε άρση της προστασίας του λύκου ο οποίος επιτρέπεται να κυνηγηθεί και να παγιδευθεί.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιτείνουν ότι η ανάκαμψη των πληθυσμών του λύκου συνέβαλε στην εξισορρόπηση των τοπικών οικοσυστημάτων τα οποία επιβαρύνονταν από υπερπληθυσμούς ελαφιών και άλκεων.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές της Πολιτείας αποφάσισαν να κάνουν το χατήρι των κυνηγών, καθώς το ψάρεμα, το κυνήγι και η παρατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής μεταφράζονται σε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα δημόσια ταμεία σύμφωνα με έρευνα του 2011 από την Υπηρεσία Αλιευμάτων και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ (U.S. Fish and Wildlife Service).

Η Σούζαν Στόουν, εκπρόσωπος της οργάνωσης Defenders of Wildlife, υποστήριξε ότι η πολιτεία έβαλε μπροστά από την επιστήμη τη μικροπολιτική και το οικονομικό συμφέρον για να ρυθμίσει το θέμα του πληθυσμού του λύκου.

Διαβάστε εδώ πώς ο λύκος προστατεύει τα μούρα που βοηθούν στην επιβίωση των αρκούδων.

Αλλά πάλι, τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων οπλοφορούν; Όχι.

Οι κυνηγοί;

econews

2 Σχόλια

  1. Σκοτώνουνε τους λύκους για να ανοίξουνε νέα καταστήματα γρήγορου φαγητού στην περιοχή.
    Αυτή είναι η περίφημη λαογραφία των ηνωμένων πολιτειών.

  2. H πανίδα στις ΗΠΑ διαχειρίζεται από μια καλά στελεχωμένη υπηρεσία, σε αντίθεση με άλλες χώρες που οι πολιτικοί θέλουν να άγονται και να φέρονται από υπερβολές διαφόρων ομάδων και που κάθε φορά κάνουν το χατίρι κάποιας.
    Όπως ο άνθρωπος με την επιστήμη πάει στο φεγγάρι, έτσι σήμερα με την επιστήμη μπορεί να διαχειριστεί την πανίδα, προς όφελος της ίδιας της πανίδας, αλλά και της οικονομίας. Αν η υπηρεσία δεν ενδιαφερθεί να ρυθμίσει τον πληθυσμό των λύκων σε κατάλληλα επίπεδα ώστε η κτηνοτροφία και η θήρα να μην έχουν σοβαρή οικονομική ζημία τότε ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων;; Τι θα γίνει αν οι λύκοι γίνουν 1000 και κάνουν σοβαρές ζημιές;; μήπως ζημιωθεί έτσι και ο ίδιος ο λύκος;; μήπως στο τέλος δεν μείνει κανένας λύκος;; Τα πραγματα πρεπει να ζυγίζονται καλά και να λαμβάνονται πολλοί παράμετροι υπόψη, χωρίς υπερευαισθησία η οποία μπορεί και να μην οδηγεί σε μια σοφή σκέψη.

Comments are closed.