ΑΠΕ: αμετάβλητη η νέα ισχύς – Μικρή πτώση για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ το Δεκέμβριο

0
12

Σε 549,83 εκατ. Ευρώ ανήλθε το Δεκέμβριο το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ από από 576,23 εκατ. Ευρώ το Νοέμβριο καταγράφοντας μικρή μείωση 26,4 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με το δελτίο Δεκεμβρίου 2013 που δημοσίευσε ο λειτουργός της αγοράς.

Παρόλα αυτά, ο ΛΑΓΗΕ επισημαίνει ότι εάν δεν γίνει καμμία μεταβολή στο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς των ΑΠΕ (είτε μείωση των εγγυημένων τιμών βάσει των οποίων τιμολογούν -αλλά εισπράττουν με πολύμηνες καθυστερήσεις- οι παραγωγοί είτε αυξηθεί κατά 98% το ΕΤΜΕΑΡ με επιβάρυνση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας) το έλλειμμα αναμένεται να αυξηθεί στα 740,27 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2014 και στα 1,2 δισ. Ευρώ στο τέλος του 2015.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ, το Δεκέμβριο η συνολική ισχύς, σε διασυνδεδεμένο και μη διασυνδεδεμένο σύστημα ανήλθε σε 4.879 MW, αυξημένη κατά 4 MW συγκριτικά με την αντίστοιχη του Νοεμβρίου.

Τα τέσσερα επιπλέον Μεγαβάτ προέρχονται από τα επίγεια φωτοβολταϊκά και τα φωτοβολταϊκά επί στέγης με δύο νέα Μεγαβάτ ανά κατηγορία.

Η εγκατεστημένη ισχύς των υπόλοιπων τεχνολογιών ΑΠΕ παρέμεινε αμετάβλητη.

econews

Σχόλια