Το φαγητό δεν είναι η μοναδική αιτία που παχαίνουμε

0
166

paxysarkiaΜελέτες έδειξαν ότι μεγάλο ρόλο στην παχυσαρκία παίζουν η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και η χρήση αντιβιοτικών.

Η παχυσαρκία δεν προκαλείται μόνο από τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και την έλλειψη άσκησης, αλλά και από παράγοντες που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με τον οργανισμό, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ο πρώτος και η περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες ο δεύτερος από τους βασικούς παράγοντες, οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες των παιδιών να γίνουν παχύσαρκα, όταν οι μητέρες εκτίθενται σ” αυτούς κατά την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με άλλη, παλαιότερη μελέτη, άμεση σχέση με την παχυσαρκία στους ενηλίκους και στα παιδιά έχει και η μεγάλη χορήγηση αντιβιοτικών, τα οποία συχνά επηρεάζουν τη χλωρίδα του εντέρου, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός. Επίσης, σ” αυτήν την περίπτωση δεν γίνεται σωστή απορρόφηση των τροφών και μειώνονται τα φιλικά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο, γεγονός που συνήθως οδηγεί σε αύξηση του βάρους.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να παίρνει κανείς αντιβιοτικά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και έπειτα από ιατρική συμβουλή για το ποια είναι τα κατάλληλα για τον οργανισμό του, ώστε να μην επιβαρυνθεί το γαστρεντερικό του σύστημα.

Τέλος, παράλληλα με την αντιβίωση, συνιστάται να λαμβάνονται προβιοτικά, ώστε να διασφαλίζεται η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας.

econews

Σχόλια