Από τα σαγόνια του καρχαρία στην τοπική παμπ για μπύρες

0
18

Ένας 24χρονος Νεοζηλανδός δέχτηκε επίθεση από καρχαρία, κατάφερε να τον αντιμετωπίσει, έκανε μόνος ράμματα στο πόδι του και κατέληξε σε τοπική παμπ όπου διηγήθηκε το κατόρθωμά του πίνοντας μπύρες με φίλους.

Ο λόγος για τον νεαρό γιατρό Τζέιμς Γκραντ που το Σάββατο βρισκόταν στο Κόλακ Μπέι στη Νότια Νήσο της Νέας Ζηλανδίας για ψαροντούφεκο.

Παρότι κολυμπούσε σε ρηχά και θολά νερά, ο 24χρονος εκπαιδευόμενος γιατρός ένιωσε ένα δυνατό τράβηγμα στο πόδι. Αρχικά νόμιζε ότι ήταν πείραγμα των φίλων του προτού νιώσει τα δόντια ενός καρχαρία να βυθίζονται στο δέρμα του.

Ο Γκραντ επέδειξε ψυχραιμία και γενναιότητα, έπιασε το μαχαίρι του και κατάφερε αρκετά χτυπήματα στον καρχαρία, ικανά να τον απομακρύνουν και να σώσουν το πόδι του από σοβαρό τραυματισμό ή και ακρωτηριασμό.

«Κοίταξα πίσω μου να δω τι ήταν και έπαθα σοκ», δήλωσε αργότερα στο Radio New Zealand και εκτίμησε το πλάτος του στόματος του καρχαρία στα 20 εκατοστά.

Μόλις βγήκε στην ακτή διαπίστωσε ότι αιμορραγούσε στο πόδι από τομές μήκους περίπου 5 εκατοστών. Άνοιξε το κουτί των πρώτων βοηθειών και έκανε πρόχειρα  ράμματα στον εαυτό του.

Μαζί με την παρέα του πήραν το δρόμο της επιστροφής, αλλά αντί να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο έκαναν στάση για μπύρα στην τοπική παμπ, όπου οι υπάλληλοι του έδωσαν επιδέσμους για να δέσει το πόδι που ακόμα αιμορραγούσε ελαφρά!

Τελικά, κατέληξε στο νοσοκομείο που εργάζεται για να γίνουν σωστά ράμματα στο πόδι του.

econews

Σχόλια