Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμμάτων στην Αθήνα τέθηκε σε λειτουργία

1
21

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος συλλογής απορριμμάτων στον Δήμο Αθηναίων. Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος τοποθετήθηκε στην πλατεία Αγίου Θωμά, στην περιοχή Γουδή.

Το έργο, που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση του δήμου Αθηναίων από τα σκουπίδια, χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ και προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά 20 βυθιζόμενων κάδων στον Δήμο της Αθήνας.

Ο μεγέθους 6 τ.μ. κάδος αντικαθιστά περίπου 40 συμβατικούς κάδους, ενώ χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένων σκουπιδιών. Ο κάδος, που λειτουργεί με μηχανισμό ανύψωσης, βρίσκεται 3,5 μέτρα κάτω από τη γη, με αποτέλεσμα στα σημεία όπου συσσωρεύονται μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων να διασφαλίζεται η καθαριότητα και να αποφεύγεται η δυσοσμία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι κάδοι λειτουργούν με σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας, έτσι θα ενημερώνεται η υπηρεσία Καθαριότητας για να προγραμματίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ανδρέα Βαρελά οι κάδοι θα τεθούν σε λειτουργία στο σύνολό τους μέχρι τον Απρίλιο.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει τοποθετηθεί ο δεύτερος κάδος στη διασταύρωση των λεωφόρων Μεσογείων και Β. Σοφίας και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στις οδούς Παπαδά και Άντερσεν, Αιγινήτου και Σισσίνη, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων, στην Υμηττού, στα τρία νεκροταφεία του Δήμου και στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Όπως είπε ο κ. Βαρελάς, γίνονται προσπάθειες να τοποθετηθούν κάδοι και στις πλατείες Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.