Κεφαλονιά: Μέτρα της κυβέρνησης για τους πληγέντες

0
17

seismos-kefaloniaΤην άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, είναι να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ζωή των κατοίκων στους φυσιολογικούς ρυθμούς και να υπάρξει άμεση προσφορά βοήθειας στους πληγέντες.

Συγκεκριμένα, τα σημαντικότερα μέτρα στα οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση είναι:

– Εκταμίευση του ποσού των 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Ιθάκης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων.

– Παροχή οικονομικής ενίσχυσης των 100.000 ευρώ στον Δήμο Κεφαλονιάς και 100.000 ευρώ στον Δήμο Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες.

– Αποστολή 200 κλινοσκεπασμάτων στην πληγείσα περιφέρεια για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

– Πραγματοποίηση ελέγχου από τα αρμόδια κλιμάκια του ΟΣΚ, καθώς και της Γραμματείας Δημοσίων Έργων κατά προτεραιότητα στα σχολικά κτήρια, ώστε να λειτουργήσουν, με ασφάλεια, το ταχύτερο δυνατό.

Αναστολή για τρεις μήνες της υποχρέωσης πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, δίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς.

Κατάργηση, για περίοδο ενός μήνα, της καταβολής των €5 για εξετάσεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης, αναφέρεται επίσης ότι από τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Ξενοκράτης» για το συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φυσικής καταστροφής φορέων. Επίσης, με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Σώστρατος» για τα υγειονομικά ιδρύματα της Κεφαλονιάς.

econews

Σχόλια