Ενενήντα αγελάδες πέρδονται και προκαλούν έκρηξη σε κτηνοτροφική μονάδα

2
620

Αέριο μεθάνιο το οποίο εξήλθε από το πεπτικό σύστημα αγελάδων κτηνοτροφικής μονάδας προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ράσντορφ της Γερμανίας, όπου η στέγη της μονάδας καταστράφηκε και μια αγελάδα τραυματίστηκε.

Η έκρηξη οφείλεται στη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων μεθανίου στο χώρο λόγω της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος των αγελάδων οι οποίες αερίζονταν σε κλειστό χώρο.

“Στη συνέχεια ένα φορτίο στατικού ηλεκτρισμού προκάλεσε την έκρηξη που συνοδεύτηκε από φλόγες” αναφέρει το Reuters.

Επί τόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία τα οποία διενήργησαν καταμετρήσεις των συγκεντρώσεων μεθανίου στην ατμόσφαιρα της φάρμας.

Οι αγελάδες υπολογίζεται ότι εκλύουν 500 λίτρα μεθανίου ημερησίως.

Η κτηνοτροφία αγελάδων θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής καθώς το μεθάνιο είναι ένα ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου.

Μάλιστα ένας Βρετανός επιστήμονας είχε προτείνει τη χορήγηση σκόρδου στη διατροφή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι αγελάδες εκλύουν ακόμα μεγάλες ποσότητες αμμωνίας η οποία προκαλεί σε τοξική οξίνιση των εδαφών και του υδροφόρου ορίζοντα.

econews

2 Σχόλια

  1. Η εκφραση περδονται ειναι ατυχης. Το μεθανιο βγαινει απο το πεπτικο συστημα της αγελαδας απο τις ζυμώσεις στους προστομαχους και εξερχεται απο το στομα ως ερυγή κατι αντιστοιχο με το ρεψιμο στον ανθρωπο.

Comments are closed.