Χιλιάδες αδέσποτα θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Ελλάδας – ΠΦΠΟ

0
7

Με πράξεις και παραλείψεις που διογκώνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας καταγγέλλει το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η ΠΦΠΟ κατηγορεί το υπουργείο ότι δεν λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο για να περιοριστούν οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των ιδιόκτητων ζώων, με συνέπεια διάφορες ομάδες και κυκλώματα που λυμαίνονται τα ζώα να μπορούν τα εκτρέφουν ανεμπόδιστα προς πώληση.

Η Ομοσπονδία  αναφέρει πως η ίδια και η φιλοζωική κοινότητα στο σύνολό τους έχουν καταθέσει πολλές προτάσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων των ιδιόκτητων ζώων.

Ωστόσο, «κανείς σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα δεν ενδιαφέρεται για το SOS που εκπέμπει αυτή η χώρα και ουδείς λαμβάνει υπόψη του τις Οδηγίες της Ε.Ε. για περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής κατοικίδιων ζώων, και μάλιστα στην χρονική συγκυρία που η χώρα μας έχει την Προεδρία» αναφέρει η ΠΦΠΟ.

«Ίσως έχουν κατά νου και λύσεις ακραίες , όταν η κατάσταση με τα χιλιάδες αδέσποτα δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη. Δεν κόπτονται για τα ζώα, όταν βγάζοντας λογύδρια εκτός και εντός Βουλής αναφέρονται στο πόσο τα συμπονούν. Κόπτονται μόνο, εκλογές γαρ, για την εκλογική τους πελατεία και τα ψηφαλάκια» προσθέτει.

Η ΠΦΠΟ προειδοποιεί για «ορδές αδέσποτων» και καλεί τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη να τροποποιήσει το άρθρο 5 του νόμου 403912 που αναφέρεται στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων και να συμπεριλάβουν την πρόταση που έχει κατατεθεί για την έκδοση ενός επιπλέον παραρτήματος του νόμου που θα οδηγήσει σε πλήρη ιχνηλασιμότητα των γεννήσεων και θα επιφέρει πρόστιμα στους παραβάτες.

«Διαφορετικά, ιδιοκτήτες ζώων, κυνηγοί, ερασιτέχνες εκτροφείς κλπ , κάτω από το προκάλυμμα , ότι δεν αναπαράγουν για εμπορικούς σκοπούς, θα παράγουν έμμεσα χιλιάδες αδέσποτα ζώα» επισημαίνει η ΠΦΠΟ.

Καταγγέλλει τέλος το Υπουργείο ότι «δείχνει να μην ενδιαφέρεται και δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την εικόνα ενός απολίτιστου τριτοκοσμικού κράτους που εκπέμπει η χώρα».

«Τα εκατοντάδες χιλιάδες βαρελόσκυλα και δεμένα ζώα και οι συνθήκες που αυτά διαβιούν είναι μέγιστος δυσφημιστής της Χώρας μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

econews

Σχόλια