Πρώτη φυλάκιση χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα

9
373

Πριν μερικούς μήνες, κάτοικος της Κάτω Καμήλας Σερρών εντοπίστηκε να σέρνει με την μηχανή του το σκύλο του. Το μαρτύριο έλαβε χώρα για αρκετές ώρες ώσπου κάποιοι νεαροί κατάφεραν να σταματήσουν το δράστη και να σώσουν το ζώο.

Σήμερα στις 9 το πρωί στις  ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνιο Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου χωρίς αναστολή και γι” αυτό το λόγο η απόφαση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την προστασία των ζώων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΠΦΠΟ στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και ο Πρόεδρος δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.

Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα διάσωσης του ζώου. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκύλο παρέλαβε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών και σήμερα το ζώο είναι ασφαλές στην νέα του οικογένεια.

econews

9 Σχόλια

  1. Ίσως τελικά υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα. Μακάρι να συνεχιστεί τουλάχιστον να εφαρμόζεται αυτό το μέτρο. Πρέπει να υπάρξει εξίσωση της ποινής των δολοφόνων ζώων με αυτή των ανθρώπων.

  2. Ένα χρόνο?του έκαναν τη μούρη κρέας.10 και λίγα λεω.κάτι και γι’αυτούς που τα παίρνουν κ τα εγκαταλείπουν

  3. Οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα πρέπει να δικάζονται πολύ πιό σκληρά απο οτι κακοποιούν ανθρώπους. Τα ζώα εχουν αγαθεί ψυχή και αγαπούν ανιδιοτελώς, ο άνθρωπος οχι, αφού σε κρατά κακία για να σου την ανταποδώσει οταν του βρεθεί ευκαιρία.

  4. Μπράβο στη δικαιωσίνη !!!!
    Επιτέλους!!!!
    Αντε και τώρα η σειρά του άλλου κτήνους του ταβερνιάρη στα Στύρα μπας και βάλουμε επιτέλους μυαλό.

  5. αυτη δεν τρωνε φυλακιση και τα λεφτα ειναι πιο λιγα δηλαδη η ζωη του ζωου ειναι πιο κατοτερη;

Comments are closed.