Φάλαινες δολοφόνοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι – Κύμα αντιδράσεων

0
25

Την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η είδηση για την αιχμαλωσία φαλαινών δολοφόνων με στόχο να συμμετάσχουν σε θεάματα σε ενυδρείο στο Σότσι στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η οργάνωση παρακολούθησης φαλαινών δολοφόνων Russian Orcas υποστηρίζει από το 2012 ότι πλοία αιχμαλωτίζουν όρκες στην Οχοτσκική Θάλασσα με πιθανό προορισμό το ενυδρείο του Σότσι.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι και το προσωπικό του ενυδρείου τηρούν σιγή ιχθύος, ωστόσο επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες ξεκίνησαν ηλεκτρονική διαμαρτυρία ζητώντας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να πιέσει τη ρωσική εταιρεία που αιχμαλώτισε τις φάλαινες να τις απελευθερώσει πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Paul Spong, ιδρυτής του ερευνητικού κέντρου OrcaLab, όταν οι όρκες αιχμαλωτίζονται οι οικογένειές τους διαλύονται, ενώ οι ίδιες υφίστανται αισθητηριακή αποστέρηση για χρόνια, κάτι που έχει καταστροφικές συνέπειες.

«Αυτό είναι εντελώς ανάρμοστο. Οι όρκες ζουν πολύ λιγότερο σε αιχμαλωσία αν και υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις», προσέθεσε.
Η ηλεκτρονική διαμαρτυρία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.000 υπογραφές, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες απαντήσεις.

 econews

 

Σχόλια