“Μαγικό” αυτοκόλλητο κάνει τα τζάμια οθόνες

0
70

sticker projector screen

Ένα αυτοκόλλητο διαφανές φιλμ που όταν τοποθετείται πάνω σε τζάμι το μετατρέπει σε οθόνη, κατασκεύασε μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ.

Το φιλμ αποτελείται από ένα ειδικό πολυμερές και, πιο συγκεκριμένα, από ένα πλαστικό υδατοδιαλυτό υγρό υλικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε παράθυρα, βιτρίνες ακόμη και σε παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Αυτό το διάφανο πολυμερές εμπεριέχει νανοσωματίδια που αντανακλούν το μπλε φως. Το φιλμ επειδή είναι διάφανο επιτρέπει στο εξωτερικό φως να εισέλθει στον χώρο. Όταν έρχεται σε επαφή με έναν προβολέα λέιζερ με ακτίνα μπλε φωτός, παίρνει τις εικόνες του, μετατρέπεται σε οθόνη και τις προβάλει.

Το “επαναστατικό” αυτοκόλλητο θα μπορούσε να εφαρμοστεί για διάφορους σκοπούς, όπως είναι η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων σε καταστήματα, επαγγελματικές παρουσιάσεις κ.α.

Πρόκειται για μία δημιουργία των ερευνητών από τα πανεπιστήμια ΜΙΤ και Χάρβαρντ, καθώς και του αμερικανικού στρατού, μεταξύ των οποίων είναι και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Τζον Τζοανόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατιωτικών Νανοτεχνολογιών του Τμήματος Φυσικής του ΜΙΤ.

econews

Σχόλια