Πέντε νέα κρούσματα λύσσας σε αλεπούδες και σκύλο – Αγωγή σε δυο άτομα

0
9

Πέντε νέα κρούσματα λύσσας, τέσσερα σε αλεπούδες και ένα σε αδέσποτο σκύλο, κατέγραψαν τις τελευταίες μέρες οι κτηνιατρικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Τα κρούσματα σε κόκκινη αλεπού καταγράφηκαν στις περιοχές Ευαγγελισμός Λαγκαδά, Βασιλούδι Λαγκαδά, Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου και Μόδι Δήμου Βόλβης ενώ ένα κρούσμα καταγράφηκε σε αδέσποτο σκύλο στο Ωραιόκαστρο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ , είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται κρούσμα σε αλεπού στο Μόδι, ενώ ο σκύλος στο Ωραιόκαστρο δάγκωσε δυο άτομα.

Σε ό,τι αφορά τον σκύλο, ο Δήμος Ωραιοκάστρου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό και την παρακολούθησή του, ωστόσο το ζώο πέθανε. Από το δείγμα που ελήφθη και εξετάστηκε προέκυψε ότι ο σκύλος είχε προσβληθεί από λύσσα.

Τα άτομα τα οποία δάγκωσε έλαβαν αντιλυσσική αγωγή και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τα συνολικά 44 ζώα που μολύνθηκαν από τον ιό, τα 10 βρίσκονταν στο νομό Θεσσαλονίκης, τα 18 στο νομό Κιλκίς, τα εννέα στο νομό Πέλλας, τα τρία στο νομό Τρικάλων, τα δύο στο νομό Κοζάνης και από ένα στην Καστοριά και τις Σέρρες.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των από αέρος εμβολιασμών των άγριων ζώων κατά της λύσσας, η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και αναμένεται να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας με τη διενέργεια εξετάσεων σε αλεπούδες, εγχείρημα δύσκολο δεδομένου ότι κινούνται τη νύχτα.

Σχόλια