Εcomobility 2013-2014: εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

0
4

Την υλοποίηση της εκδήλωσης «Εcomobility 2013-2014», που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον εθελοντικό οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, κατά την 1η  τακτική του συνεδρίαση.

«Μέσω των εργασιών τους οι μαθητές θα αποτυπώσουν προβλήματα και προτεινόμενες λύσεις που αφορούν στις περιοχές τους, προκειμένου να συμβάλλουν με τη δική τους ματιά στην προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενθαρρύνει, δίνοντας βήμα, στην προσπάθεια των μαθητών πάνω στις προτάσεις τους για την βιώσιμη κινητικότητα στο Δήμο μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου. Κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιασθούν οι εργασίες  πέντε σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος «Ecomobility 2013-2014» – Οικολογική Μετακίνηση.

Το Ecocity είναι εθελοντικός οργανισμός με προσανατολισμό στο Αστικό Περιβάλλον. Είναι μέλος του European Environmental Bureau και το έργο του απλώνεται σε πέντε άξονες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αέρα, το Νερό, τον Οικισμό, την Ενέργεια και τη Μετακίνηση.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια