Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα – Απεργία και αντιδράσεις

0
4

Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και έως τις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αντιδρά σε αυτή την κίνηση και προκήρυξε πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ , «παρά την επίμονη προπαγάνδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναπαράγεται από τα μνημονιακά μιντιακά κατεστημένα ότι, δήθεν το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (μαζί με το καινούριο «φρούτο» της «λευκής νύχτας») τόνωσε την αγορά και αύξησε το τζίρο, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που ‘δοκίμασαν’ τις Κυριακές  δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια».

Παράλληλα η ΟΙΥΕ επισημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, χωρίς ρεπό και χωρίς να πληρωθούν.

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εμπορίου σήμερα. Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια