Το σεξ αυξάνει την ευφυΐα – Έρευνα

0
15

Την ευφυΐα αυξάνει η ερωτική επαφή σύμφωνα με δυο πρόσφατες μελέτες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πειραμάτων σε μεσήλικα ποντίκια ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ διαπίστωσαν ότι η συνεύρεση αύξανε τον ρυθμό δημιουργίας νέων εγκεφαλικών κυττάρων στα πειραματόζωα, ενισχύοντας τις νοητικές τους λειτουργίες.

Ωστόσο, τα ευεργετικά αποτελέσματα της συνουσίας χάνονται μόλις τα ποντίκια σταματούσαν να ζευγαρώνουν.

Παράλληλα, χωριστή έρευνα του πανεπιστημίου Konkuk στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα εξουδετερώνει τις επιπτώσεις που έχει το χρόνιο στρες τα ποντίκια και ειδικά την απώλεια μνήμης.

Ωστόσο, αν και η σεξουαλική συνεύρεση δείχνει να αυξάνει την ευφυΐα δεν ισχύει και το αντίθετο, δηλαδή το να είναι κανείς έξυπνος δεν σημαίνει ότι θα έχει περισσότερες ή συχνότερες ερωτικές επαφές.

«Στην πραγματικότητα οι έξυπνοι έφηβοι τείνουν να καθυστερούν τη σεξουαλική δραστηριότητα», γράφει η ιστοσελίδα The Atlantic.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το να δημιουργεί κανείς νέα εγκεφαλικά κύτταρα από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Όπως εξήγησε η ψυχολόγος Tracey Shors στο συνέδριο της Εταιρείας Νευροεπιστημών χρειάζεται σκληρή δουλειά για να διατηρηθούν αυτά τα κύτταρα.

«Μπορείς να δημιουργείς νέα κύτταρα με την άσκηση και το σεξ. Αν εξασκείς τον εγκέφαλό σου θα κρατήσεις ζωντανά τα περισσότερα κύτταρα από αυτά που δημιούργησες», σχολίασε σχετικά.

 econews

Σχόλια