Η μαριχουάνα γίνεται το νέο επενδυτικό Ελντοράντο

0
32

Αστρονομικές αποδόσεις που φτάνουν ακόμα και το 1700% απολαμβάνουν όσοι είχαν το θάρρος να επενδύσουν σε εταιρείες παραγωγής μαριχουάνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη νομιμοποίηση της πώλησης χασίς για ψυχαγωγικούς λόγους στο Κολοράντο.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Bruce Perlowin, διευθύνων σύμβουλος της Hemp Inc., εταιρείας που είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται κατά 205% στα 8 σεντς στις τελευταίες τρεις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι «επενδυτές έχουν ξαφνικά πέσει με τα μούτρα στις μετοχές εταιριών μαριχουάνας ψάχνοντας να βρουν την επόμενη Microsoft».

Ο Robert Frichtel ιδιοκτήτης της Advanced Cannabis Solutions, η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε 144% με πωλήσεις μόλις 455 δολ. στο τελευταίο τρίμηνο, δήλωσε ότι η ευφορία έχει προκαλέσει χρηματιστηριακά κέρδη τα οποία ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το 1.700%!

«Η ζήτηση για μαριχουάνα είναι εξωφρενική», σχολιάζει ο κ. Perlowin, πρώην διακινητής μαριχουάνας που έχει εκτίσει ποινή στη φυλακή και πέρσι εισήγαγε στο χρηματιστήριο 12 εκατ. μετοχές της εταιρίας του, η οποία έχει έδρα στο Λας Βέγκας.

Αν και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εκφράσει ανοιχτές προειδοποιήσεις για τυχόν απάτες στην αγορά, στο χρηματιστήριο κάποια από τα μεγαλύτερα φετινά κέρδη απολαμβάνουν επενδυτές που ποντάρουν σε μετοχές «της πεντάρας» εταιρειών μαριχουάνας.

Η μετοχή της GreenGro Technologies Inc., που προσφέρει επιχειρήσεις διαχείρισης ιατρικών κλινικών, έχει εκτιναχθεί 1.714% στα 80 σεντς, ενώ η Tranzbyte Corp., που πωλεί κάνναβη στο Κολοράντο, έχει κερδίσει πάνω από 310% σε πέντε συνεδριάσεις.

Σχόλια