Δράση ΣΤΟΠ: Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα

0
6

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού,  προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της δύσκολης εποχής που όλοι βιώνουμε, προετοίμασε και ανακοινώνει τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.! Η ακροστιχίδα σημαίνει: Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα.

Η Δράση εμπνέεται από τη γνωστή ρήση της Μητέρας Τερέζας: «Αν δεν μπορείς να θρέψεις 100 ανθρώπους, τουλάχιστον θρέψε έναν» και από το γεγονός ότι το φαγητό είναι ανθρώπινη ανάγκη και η κοινωνική αλληλεγγύη διαχρονική επιταγή.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών, οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο στη συνέχεια θα συλλέγεται και θα διανέμεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Η Δράση ξεκινά πιλοτικά από τη Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας με σκοπό να εξαπλωθεί σε 30 ημέρες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος καλεί τους πολίτες, τους επαγγελματίες, αλλά και τους συλλόγους και κάθε οργανωμένο φορέα του τόπου να συμβάλλουν ή να πρωταγωνιστήσουν σε μία προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε ιδιοτέλεια.

Έναρξη Δράσης: 14 Ιανουαρίου 2014

Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-15.00

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π. και για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Σχόλια