ΔΕΗ: «παγώνουν» τα τιμολόγια για το 2014

0
13

Σε «πάγωμα» των τιμολογίων της για το 2014 προχωρά η ΔΕΗ, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της επιχείρησης που επισημαίνουν ότι για το ανταγωνιστικό κομμάτι των χρεώσεων (που περιλαμβάνουν το κόστος παραγωγής, εμπορίας κλπ.) εφέτος δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Όπως μεταδίδει tovima.gr, τα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται ελεύθερα από πέρυσι τον Ιούλιο, δηλαδή δεν υπόκεινται στην έγκριση του ΥΠΕΚΑ, αλλά ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ΔΕΗ έκτοτε δεν έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις και όπως τόνισαν αρμόδια στελέχη της επιχείρησης τη Δευτέρα, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στην Αθήνα, δεν πρόκειται να κάνει ανατιμήσεις κατά τη φετινή χρονιά.

Εξάλλου, πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι έχει εξασφαλιστεί διετής παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για κατάργηση των λεγόμενων σταυροειδών επιδοτήσεων, δηλαδή της επιδότησης μιας κατηγορίας καταναλωτών από την άλλη.

Η κατάργηση αυτών των επιδοτήσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξομειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με επιβάρυνση κατηγοριών καταναλώσεων που τιμολογούνται κάτω του κόστους και μειώσεις σε κατηγορίες τιμολογίων όπου ισχύουν αυξημένες χρεώσεις.

Σχόλια